Gratis bezorging vanaf € 250,-

Voor 12:00 besteld, morgen in huis

100% Europese productie

Exsited logo

Hoe onderhoud ik mijn houten vloer?

Om uw prachtige houten vloer mooi te houden, is regelmatig onderhoud erg belangrijk. Afhankelijk van de basisbehandeling (olie, vernis,...) van je vloer, zijn er duidelijke aanwijzingen mogelijk.

Welke afwerking heeft mijn houten vloer?

Het onderhoud van je parketvloer is afhankelijk van de basisbehandeling van je vloer. Weet je niet zeker wat erop zit, probeer dit dan te achterhalen. Weet je het niet zeker? Neem dan telefonisch contact met ons op, wij helpen u verder: +32 51 222 155


Dagelijkse reiniging

Voor alle houten vloeren geldt dat het belangrijk is om deze dagelijks droog te reinigen. Zandkorrels gaan in het hout zitten en kunnen de laklaag beschadigen of de geoliede vloer sterk bevuilen.
Dagelijks droog reinigen klinkt belastend, maar met onze producten en systemen is dit snel gebeurd! Wij hebben voor u de perfecte oplossing: de Bona Dust pad

Regelmatig reinigen
Indien je vloer afgewerkt is met olie, kun je deze regelmatig reinigen met een voedende zeep (van hetzelfde merk als de basisbehandeling). Met goed zepen stelt u een grote onderhoudsbeurt uit! Gebruik niet zomaar een zeep uit de supermarkt, deze kan een ongewenste film/laag op de vloer achterlaten of de vloer juist ongewenst uitdrogen. Twijfels over welke zeep geschikt is? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Ons advies:
onze zeep

Periodiek onderhoud
1-2x per jaar onderhoud je de vloer met onderhoudsolie. Het is goed om hem dan eerst te reinigen met een intensiefreiniger/ontvetter. Zo kan de onderhoudsolie beter intrekken.
Hoe beter de vloer verzadigd is met olie, hoe beter deze bestand is tegen vlekken!

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×